Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de poonfilets op de bakplaat. Strooi de bevroren rösti in een kom. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen en vervolgens de knoflook boven de rösti. Pers de citroen uit.
- Schep de helft van het citroensap, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, de eiwitten en zout en peper naar smaak door de rösti. Verdeel het röstimengsel over de poonfilets.
- Bak de poonfilets in de voorverwarmde oven in 20 minuten gaar.
- Snijd intussen de prei klein. Verhit in een diepe koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de prei 4 minuten en schep dan de blokjes zoete aardappel erdoor. Schenk 150 ml water in de pan en stoof de groenten in 15 minuten gaar.
- Snijd voor de salade de komkommer in halve maantjes. Snipper de sjalot fijn. Hak de rest van de peterselie en de blaadjes basilicum grof.
- Meng de komkommer met de sjalot en de grofgehakte kruiden. Maak de salade aan met de balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Stamp de zoete aardappel met de prei grof. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Schep de puree op een schaal. Leg er de poonfilets op en garneer eventueel met wat extra verse kruiden. Serveer met de komkommersalade.
In San Vito gaf Wim de filets van vers gevangen rode poon een heerlijk krokant en fris dakje van citroen en rösti. En serveerde er grofgestampte zoete aardappelpuree bij…zó lekker!
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 690 kcal
- 43 g vet waarvan 7 g verzadigd
- 40 g koolhydraten
- 32 g eiwit
- 7 g vezels
- 1,4 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen